iCloud là gì? iCloud có những tính năng gì và cách sử dụng như thế nào?

Rate this post

iCloud është një nga produktet e lançuara nga Apple. Por Çfarë është iCloud?Çfarë mund të bëjë? Si konfiguroni një llogari të plotë iCloud dhe si përfitoni nga veçoritë ekzistuese të këtij softueri?

Në këtë artikull, unë do të shpjegoj gjithçka që duhet të dini për të qenë të aftë në përdorimin e iCloud në kompjuterin tuaj Windows dhe pajisje të tjera iPhone/iPad.

Artikuj të ngjashëm:

 • Si të krijoni një llogari iCloud në kompjuterë dhe pajisje iPhone dhe iPad
 • Si të rikuperoni fjalëkalimin iCloud nëse e keni harruar?
 • Udhëzime për 3 mënyra për të ndryshuar fjalëkalimin iCloud në kompjuterë dhe telefona

Çfarë është iCloud?

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 1

iCloud është emri kolektiv për të gjitha shërbimet që Apple mbështet përmes internetit, pavarësisht nëse janë Mac, iPhone ose PC që përdorin sistemin operativ Windows (softueri iCloud është i disponueshëm për makinat Windows).

Shërbimi Cloud në përgjithësi, dhe iCloud në veçanti, është se të gjitha të dhënat ruhen në një server tjetër, i njohur gjithashtu si Cloud Server, në vend që të ruhen në kompjuterin tonë. Kjo do të thotë se nuk do të zëni asnjë hapësirë ​​ruajtëse në pajisjet e kompjuterit tuaj dhe mund t’i qaseni kudo për sa kohë që keni një lidhje interneti.

Shërbimet që iCloud sjell përfshijnë iCloud Drivee ngjashme me Dropbox dhe Google Drive; Biblioteka e fotografive iCloudështë një degë e vogël e Transmetimi i fotografive; iTunes Match; dhe Apple Music. iCloud gjithashtu ju jep një mënyrë për të rezervuar të dhënat tuaja të iPad në rast se ju duhet t’i rivendosni ato në të ardhmen, dhe mund të shkarkoni paketën iWork në iPad tuaj nga Dyqani i Aplikacioneve dhe përdorni Faqet, Numrat, Shënim kryesor me Laptop ose Desktop nëpërmjet iCloud.com dhe ende sinkronizohet me iPad.

Si të krijoni një llogari dhe të identifikoheni në iCloud në të gjitha pajisjet

Sa kushton iCloud?

iCloud është falas…për të filluar. Mund të konfiguroni një llogari të plotë iCloud pa paguar asnjë monedhë, por kjo vjen me kufizimin që ruajtja juaj në renë kompjuterike është e kufizuar në 5 GB hapësirë ​​në të gjitha pajisjet.

Nëse dëshironi më shumë hapësirë ​​ruajtëse – dhe nëse planifikoni të kopjoni disa pajisje në cloud, ose të ruani koleksione të rëndësishme fotografish, videosh dhe dokumentesh në iCoud, do t’ju duhet ta përmirësoni. Hapësira ruajtëse e iCloud.

Dhe këtu është çmimi për të përmirësuar ruajtjen e llogarisë tuaj iCloud:

 1. 50 GB: 0,99 dollarë (19,000 VND)
 2. 200 GB: 2,99 dollarë (59,000 VND)
 3. 2 TB: 9,99 dollarë (199,000 VND)
Tham Khảo Thêm:  Chợ đêm Đà Lạt – Điểm dừng chân không thể thiếu khi du lịch Đà Lạt

Për më shumë informacion rreth çmimit për të përmirësuar hapësirën ruajtëse iCloud, ju lutemi referojuni këtu.

Çfarë veçorish ka iCloud dhe si ta përdorim atë?

Këtu janë disa veçori që mund të përdorni me iCloud, së bashku me disa këshilla për përdorimin e tyre:

Rezervimi dhe rivendosja e iCloud

Le të fillojmë me veçorinë më themelore që njerëzit përdorin shumicën e kohës. Apple do të japë 5 GB hapësirë ​​ruajtëse iCloud me çdo llogari AppleID. Kjo është llogaria që do të përdorni për t’u identifikuar Dyqani i Aplikacioneve dhe blini aplikacionin. Me memorie 5 GB mund ta përdorim për shumë qëllime, duke përfshirë ruajtjen e fotove, por ndoshta për të qenë më optimale, duhet ta përdorim për rezervimin e të dhënave.

Shihni gjithashtu: Udhëzime për 2 mënyra për të rezervuar të dhënat e iPhone

Si parazgjedhje, sa herë që futni iPad-in tuaj ose e lidhni atë me kompjuterin tuaj, iPad rezervon automatikisht të dhënat tuaja në iCloud. Ose mund të krijoni edhe vetë një kopje rezervë duke hapur Cilësimet dhe duke lundruar te iCloud > Rezervimi > Rezervimi tani. Nëse dëshironi të rivendosni iPad-in tuaj nga një kopje rezervë, ndiqni procesin për të rivendosur pajisjen, më pas zgjidhni kopjen rezervë që dëshironi gjatë konfigurimit të iPad.

Gjeni pajisjen time

Një tjetër veçori jashtëzakonisht e dobishme e iCloud është Gjej iPhone/iPad/Macbook tim. Jo vetëm që mund ta përdorni për të gjurmuar vendndodhjen e iPhone/iPad-it tuaj, por mund ta përdorni edhe atë Gjeni pajisjen time për të kyçur pajisjen nëse humbet ose për të rivendosur pajisjen nga distanca në gjendje fabrike. Zbulimi se ku është iPad juaj mund të jetë i vështirë kur jeni fillestar, për shkak të kombinimit të veçorive të tij Kyçja me kodkalim për t’u siguruar që iPad juaj është më i sigurt.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 2

Shihni gjithashtu: Si të gjeni dhe gjeni një iPhone të humbur me Find My iPhone

iCloud Drive

Ruajtja në cloud e Apple nuk është aq e qëndrueshme dhe e qetë sa Dropbox ose Google Drive, por nëse përdorni iPad, iPhone, Mac, nuk duhet të injorohet. Ju mund të identifikoheni në iCloud Drive nga Windows, kështu që nuk jeni të kufizuar në ekosistemin e Apple. Kështu që, Çfarë është iCloud Drive?? Është një shërbim falas që ruan gjithçka në internet, kështu që ju mund të përdorni skedarët e të dhënave nga shumë pajisje. Për shembull, mund të krijoni fletëllogaritëse Numbers në iPad tuaj, më pas t’i përdorni ato përmes iPhone, t’i shkarkoni në Mac dhe t’i modifikoni ato, madje të përdorni Windows për t’i modifikuar ato përmes iCloud.com.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 3

Shihni gjithashtu: Top 5 shërbimet më të mira të ruajtjes së cloud 2020

Biblioteka e fotografive iCloud, Albumet e përbashkëta të fotografive dhe “Fotografitë e mia” (iCloud Photos)

Apple ka punuar shumë për të nisur një platformë për ruajtjen e fotografive në internet gjatë viteve të fundit dhe për t’u dhënë përdoruesve një shërbim jashtëzakonisht të fuqishëm të ruajtjes.

Transmetimi im i fotografive është një shërbim që mbështet ngarkimin e çdo imazhi të marrë në cloud dhe ngarkimin e tyre në çdo pajisje që është regjistruar Transmetimi im i fotografive. Ndërsa tingëllon e përshtatshme, në fakt është shumë e keqe, veçanërisht nëse nuk dëshironi që çdo fotografi që bëni të ngarkohet në internet. Do të thotë gjithashtu që nëse bëni një foto të një produkti në dyqan për të kujtuar modelin, ajo foto do të ruhet gjithashtu në pajisje të tjera. Sidoqoftë, funksioni do të jetë jashtëzakonisht i dobishëm për ata që shpesh bëjnë fotografi në iPhone dhe shfaqen automatikisht në iPad, Mac pa ndërmarrë asnjë veprim. Fatkeqësisht fotot në Transmetimi im i fotografive do të zhduket pas një periudhe kohore dhe do të ruajë vetëm deri në 1000 foto.

Tham Khảo Thêm:  Du lịch Hội An - Chùa Cầu

Biblioteka e fotografive iCloud është një version plotësisht i përmirësuar i My Photo Stream. Ndryshimi më i madh që sjell është se tani të gjitha fotot pas shkrepjes do të ngarkohen menjëherë në iCloud, kështu që nuk do të ketë më kufizim në numrin e fotove. Ju gjithashtu mund të ngarkoni të gjitha imazhet ose imazhet e ngjeshur menjëherë pa u shqetësuar se ato do të zënë shumë hapësirë ​​ruajtëse. Fatkeqësisht, iCloud Photo Library nuk është pjesë e iCloud Drive.

 • 5 programet më të mira për shikimin e fotografive për kompjuterë dhe laptopë

Kontaktet, Kalendarët, Përkujtuesit, Shënimet

Shumica e aplikacioneve bazë të disponueshme në iPad mund të përdorin iCloud për të sinkronizuar midis pajisjeve. Pra, nëse doni të hapni Shënime nga iPad ose iPhone, për çdo pajisje duhet të aktivizojmë funksionin Shënime në cilësimet e iCloud nga iPad/iPhone. Në mënyrë të ngjashme, nëse funksioni është i aktivizuar Përkujtuesmund të përdorni Siri për të vendosur një kujtesë në iPhone, ajo do të shfaqet gjithashtu në iPad që ndajnë të njëjtën llogari iCloud.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 7

 • 11 programet kryesore për marrjen e shënimeve për kompjuterë dhe telefona

Udhëzime për instalimin dhe përdorimin e iCloud në Windows

Me versionin iCloud Windows, fotot, dokumentet, faqeshënuesit do të sinkronizohen automatikisht me pajisjet Apple. Para kësaj, duhet të identifikoheni në iCloud në iPhone/iPad/Mac për t’u identifikuar në iCloud në kompjuterin tuaj.

Instaloni dhe regjistrohuni iCloud për kompjuterët Windows

Hapi 1: Shkarkoni versionin iCloud për Windows këtu. Nëse nuk instalohet automatikisht, gjeni vendndodhjen e shkarkimit dhe instaloni manualisht.

Hapi 2: Rinisni kompjuterin.

Hapi 3: Nëse iCloud nuk hapet automatikisht pas rinisjes. Ju lutem shtypni Dritaretshkruani iCloud në shiritin e kërkimit dhe aktivizojeni.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 13

Hapi 4: Mbush emri i përdoruesit dhe Fjalëkalimi për t’u identifikuar në iCloud. Nëse merrni gabimin e mëposhtëm, duhet të identifikoheni në këtë llogari iCloud në pajisjet Apple që ajo të përditësojë të dhënat. Pastaj hyni përsëri në kompjuterin tuaj.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 14

Hapi 5: Zgjidhni veçoritë dhe përmbajtjen që dëshironi të sinkronizoni midis pajisjeve.

Hapi 6: Shtypni Aplikoni.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 6

Shkarkoni imazhe dhe ndajini me miqtë

Kur funksioni është aktiv FotografitëiCloud në Windows do të krijojë automatikisht një dosje për të ruajtur fotot e quajtura Fotografitë iCloudnë dosje do të ketë tre nënfoldera Shkarkimet, Të përbashkëta, Ngarkimet. Kur ka një foto ose video të re dhe i kopjoni ato në dosje Ngarkimetpastaj kur hapni aplikacionin Fotografitë në iPhone, iPad, iPod Touch, Mac, iCloud.com do të shihni të gjithë përmbajtjen e njëjtë. Siç thashë më lart, drejtoria Shkarkimet do të shkarkojë automatikisht të gjitha fotot dhe videot për t’u sinkronizuar me të gjitha pajisjet e tjera Apple dhe ju mund të zgjidhni të shkarkoni të gjithë bibliotekën tuaj të imazheve sipas vitit. Dhe në fund dosja Të përbashkëta do të na tregojë komentet për fotot dhe videot që keni ndarë me të tjerët.

Tham Khảo Thêm:  Những điều cần lưu ý khi đi du lịch Phú Quốc vào dịp Tết

iCloud Drive Cloud Storage

Kur funksioni është aktiv iCloud Drivekompjuteri juaj do të krijojë automatikisht një dosje me emrin iCloud Drive sipër Eksploruesi i skedarëve. Dokumentet që keni ruajtur në iCloud gjithashtu do të shkarkohen automatikisht në dosjen iCloud Drive në kompjuterin tuaj. Në mënyrë të ngjashme, sa herë që krijoni një dokument të ri në kompjuterin tuaj dhe e vendosni në një dosje iCloud Drive do ta shohë këtë dokument edhe në pajisje të tjera.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 8

Mbani aplikacionet të përditësuara në iCloud

Te mbash Posta, Kontaktet, Kalendarët dhe Detyrat (Kujtesa) gjithmonë të përditësuara, sigurohuni që aplikacionet iCloud të jenë konfiguruar në të gjitha pajisjet tuaja:

 • PC: Hapni versionin iCloud Windows, shënoni “Posta, Kontaktet, Kalendarët dhe Detyrat” më pas shtypni Aplikoni.
 • iPhone, iPad, iPod touch: prekni Cilësimet > [Tên tài khoản iCloud] > iCloud dhe hap”Posta, Kontaktet, Kalendarët dhe Përkujtuesit“.
 • Mac: Kliko Ikona e Apple në shiritin e menysë > Preferencat e sistemit > Apple ID > Zgjidh iCloudpastaj zgjidhni “Posta, Kontaktet, Kalendarët dhe Përkujtuesit“.

Si të çaktivizoni dhe hiqni iCloud në Windows

Nëse çaktivizoni një shërbim iCloud në Windows, informacioni juaj nuk do të përditësohet automatikisht në iCloud dhe nuk do të shihni përditësimet e shërbimit të bëra nga pajisjet tuaja të tjera.

 • Për të çaktivizuar një shërbim në kompjuterin tuaj, hapni aplikacionin iCloud në Windows, zgjidhni shërbimin që dëshironi. Shtypni Aplikoni për të ruajtur cilësimet.
 • Për të çaktivizuar të gjitha shërbimet në kompjuterin tuaj, hapni aplikacionin iCloud dhe më pas zgjidhni Dilni.

Çfarë është iCloud, si të instaloni dhe përdorni iCloud Figura 11

Nëse dëshironi të hiqni plotësisht iCloud nga Windows, mos harroni të bëni kopje rezervë të të dhënave tuaja iCloud dhe t’i mbani ato në kompjuterin tuaj në rast se ju nevojiten. Pastaj dilni nga llogaria iCloud nga kompjuteri dhe bëni sa më poshtë:

Windows 8.1/10:

 1. Shtypni kombinimin e tastit Windows + LIRE.
 2. Plotësoni Paneli i kontrollit në kutinë e dialogut Run pastaj shtypni Hyni.
 3. Zgjidhni Programet dhe veçoritë në dritaren e aplikacionit Paneli i kontrollit.
 4. Gjeni aplikacionin iCloud dhe prekni Çinstaloni.

Windows 7:

 1. Hapur Menuja e fillimit pastaj zgjidhni Paneli i kontrollit.
 2. Zgjidhni Programet > Programet dhe veçoritë.
 3. Gjeni aplikacionin iCloud dhe më pas prekni Çinstaloni.

Cảm ơn bạn đã xem hết bài viết iCloud là gì? iCloud có những tính năng gì và cách sử dụng như thế nào?, hy vọng rằng với những gì Cakhia TV website xem trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam chia sẻ sẽ giúp bạn giải đáp được thắc mắc của mình !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem Live bóng đá miễn phí

Cakhia TV: Link xem bóng đá Euro trực tuyến chất lượng nhất 2023

Cakhia TV là địa chỉ khá quen thuộc với những ai đam mê bóng đá. Web hiện đang trực tiếp những giải bóng hàng đầu thế giới,…

Du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì?

Nếu bạn đang băn khoăn chưa biết khi đi du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì thì bài viết này sẽ…

Những quán cafe đẹp và lãng mạn ở Hạ Long

Còn gì bằng một buổi sáng đẹp trời vừa thưởng thức tách cà phê thơm nồng vừa quan sát cảnh tàu thuyền neo đậu, cảnh giao thương…

Danh sách các món ăn ngon thu hút khách du lịch

Nhiều du khách nước ngoài sau khi đi tour Cakhia TV đã khen ngợi những món ăn mà họ đã thưởng thức trong chuyến tham quan. Họ…

Những hòn đảo đẹp nhất ở Hạ Long

Vịnh Hạ Long có 1969 hòn đảo lớn nhỏ, trong đó có rất nhiều hòn đảo tuyệt đẹp khiến du khách phải mê mẩn và ngưỡng mộ….

Những điều hấp dẫn khi đi du lịch Huế ngày Tết

Nëse keni ndërmend të shkoni Turizmi i ngjyrave Në festën e Tet, le të fillojmë të planifikojmë tani për të pasur një udhëtim mbresëlënës pranveror në kryeqytetin…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *