Hướng dẫn 9 cách tăng tốc Google Chrome trên máy tính

Rate this post

Google Chrome është një nga shfletuesit më të shpejtë të internetit atje, por nuk duket të jetë gjithmonë. Nëse kohët e fundit, shfletuesi juaj ka vepruar mjaft ngadalë, mundeni Optimizimi i kromit duke shtuar ose hequr shtesa, duke përdorur mjetin e pastrimit të Chrome, duke pastruar cache… Këtu janë disa Si të shpejtoni Google Chrome në kompjuterin tuaj mund të provoni.

Testoni shpejtësinë e lidhjes tuaj në internet

Nëse vëreni se shfletuesi juaj Chrome ngadalësohet, gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni shpejtësinë e rrjetit në kompjuterin tuaj. Përpara se të bëni ndonjë ndryshim në Google Chrome, ndoshta do të dëshironi të dini shpejtësinë e internetit në pajisjen tuaj tani.

Mund të hasni probleme të dobëta të lidhjes së rrjetit për një periudhë të shkurtër kohore ose kur ofruesi juaj i shërbimit të internetit po kryen bllokimin e lidhjes së rrjetit. Ju gjithashtu mund të shikoni këshillat e artikullit 10 për të rregulluar gabimet e kompjuterit që nuk mund të lidhen me rrjetin.

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 1

Pas përfundimit të testit, nëse zbuloni se shpejtësia e internetit në kompjuterin tuaj ende funksionon normalisht, ju lutemi vazhdoni të shihni përmbajtjen më poshtë për të shpejtuar Chrome.

Shihni gjithashtu: Udhëzime për 10 mënyra për të shpejtuar internetin për kompjuterë dhe laptopë Windows 10/8.1/7

Përditëso Google Chrome në versionin më të fundit

Një nga mënyrat më të lehta bëni që Google Chrome të funksionojë shpejt në vend të përditësimit të aplikacionit. Në mënyrë tipike, Google përditëson shfletuesin Chrome çdo gjashtë javë ose më shumë. Çdo përditësim vjen me arna që rregullojnë gabimet e sigurisë, veçori të reja dhe mundësojnë përmirësime të performancës. Pra, akti i përditësimit të shfletuesit tuaj mund t’ju ndihmojë të shpejtoni ndjeshëm shfletimin e Google Chrome.

Chrome do të përditësohet automatikisht në sfond, kështu që shfletuesi juaj i internetit është ndoshta tashmë në versionin më të përditësuar. Por ju gjithashtu mund të përditësoni shfletuesin Google Chrome me dorë.

Mënyra më e shpejtë për të “detyruar” Chrome të përditësojë është të shkruani: chrome://settings/help në shiritin e adresave dhe shtypni Hyni në tastierën tuaj. Pastaj prisni që procesi të përfundojë dhe klikoni Vraponi përsëri (Rinis).

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 2

Mbyllni skedat ose përdorni shtesat e menaxhimit të skedave

Nëse je dikush që pëlqen të hapë shumë skeda në të njëjtën kohë, kjo mund të ngadalësojë Chrome. Sa herë që hapni një skedë të re, kompjuteri juaj automatikisht do të përdorë disa memorie, që do të thotë se kompjuteri juaj do të ngadalësohet ndjeshëm.

Tham Khảo Thêm:  4 – 5 Chỗ, 5 Chỗ Gầm Cao, 7 Chỗ

Zgjidhja e thjeshtë për ju është mbyllja e të gjitha skedave që nuk i përdorni më. Por nëse nuk dëshironi të mbyllni të gjitha skedat tuaja, ka disa shtesa të shkëlqyera të dedikuara për të ndaluar këto skeda nga ngadalësimi i kompjuterit tuaj.

Këtu janë disa nga shtesat më të mira që mund të përdorni për të menaxhuar skedat tuaja:

  • Pezulluesi i Madh: Kjo shtesë mund të zvogëlojë hapësirën e memories së Chrome duke pezulluar skedat që nuk keni nevojë të përdorni. Skedat e shikuara pas një kohe të caktuar do të shkojnë në gjumë dhe kur të klikoni përsëri në atë skedë, ajo do të tregojë se ku e keni lënë.
  • Toby për Chrome: Kjo shtesë ju lejon të ruani skedat tuaja dhe të jeni në gjendje t’i përdorni ato më vonë. Mund ta ruani të gjithë seancën dhe ta rihapni me vetëm një klik.
  • Snoose e skedës: Kjo shtesë ju lejon të mbyllni skedat dhe të planifikoni hapjen e tyre më vonë. Në këtë mënyrë, ju mund të mbyllni një skedë dhe ta rihapni atë sa më shpejt që t’ju nevojitet. Dhe kur kjo skedë të hapet, do të merrni një njoftim që mund të klikoni për t’u rikthyer atje ku e keni lënë.

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 3

Përdorni një shtesë të bllokimit të skriptit (Script)

Pasi të keni instaluar shtesën e menaxhimit të skedës, mundeni gjithashtu përshpejtoni shfletimin në ueb në Google Chrome duke përdorur më tej shtesën e bllokimit të skriptit.

Disa faqe interneti mund të përdorin shumë skripta kur i hapni, si p.sh. skriptet e gjurmimit, skriptet e ngarkimit të reklamave, skriptet e luajtjes së videove etj. Shtesat e bllokimit të skripteve do të parandalojnë ato që ekzekutohen në shfletues dhe përmirësojnë përvojën tuaj të shfletimit. Ju mund të përdorni Origjina e uBlock për ta bërë këtë.

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 4

Me Origjina e uBlockmadje mund të listoni manualisht faqet e internetit të bardha, në mënyrë që të mund të ekzekutoni skriptet që dëshironi vërtet, si ai që luan video direkt në shfletuesin tuaj të internetit.

Nëse thjesht dëshironi të zbatoni bllokimin e reklamave në faqet e internetit që vizitoni, atëherë hidhini një sy 5 programeve tona më të mira të bllokimit të reklamave të vitit 2020 këtu.

Çinstaloni shtesat e panevojshme

Edhe pse ka disa shtesa që mund të ndihmojnë përdoruesit Optimizimi i kromit por instalimi i shumë shtesave në të njëjtën kohë mund të ngadalësojë shfletuesin tuaj. Këto shtesa shpesh marrin shumë burime të sistemit, kështu që ju duhet të hiqni ato që keni ndërprerë prej kohësh përdorimin.

Për të parë shtesat që keni instaluar në shfletuesin tuaj duke shtypur krom: zgjerime në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj. Nëse shihni ndonjë miniaplikacion që nuk i përdorni, shtypni butonin Hiq ose prekni rrëshqitësin pranë tij për ta fikur përkohësisht.

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 5

Ju gjithashtu mund të shihni se cili miniaplikacion përdor më shumë memorie duke shtypur tastin Shift + Esc në tastierë. Kjo do t’ju lejojë të hapni Menaxheri i detyrave të Chrome dhe mund të shihni se sa memorie përdor çdo faqe interneti, shtesë dhe softuer i Chrome ndërsa shfletuesi është në punë.

Tham Khảo Thêm:  TỔNG HỢP CÁC XƯỞNG MAY QUẦN ÁO UY TÍN, CHẤT LƯỢNG NHẤT 2022

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 6

Nëse vëreni se një program përdor shumë memorie, mund ta ndaloni procesin duke klikuar butonin. Përfundoni procesin ndodhet në këndin e poshtëm të djathtë të dritares.

Nis mjetin e pastrimit të Chrome

Për të kontrolluar nëse ka diçka që nuk shkon me kompjuterin tuaj dhe nëse ndikon në performancën e Chrome, mund të përdorni mjetin Pastrimi i Chrome. Kjo veçori mund të zbulojë çdo program (PUP) potencialisht të padëshiruar, të tilla si shiritat e veglave dhe shtesat e tjera të instaluara automatikisht, të cilat softueri antivirus në kompjuterin tuaj nuk i skanon.

shënim: Ky funksion funksionon vetëm në kompjuterët Windows.

Ja se si të hapni mjetin e pastrimit të Chrome:

Hapi 1: Klikoni ikonën elipsë në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit.

Hapi 2: Klikoni mbi Vendosja (Cilësimet).

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 7

Hapi 3: Tjetra, klikoni E avancuar (E avancuar). Ju mund ta shihni këtë opsion duke zvarritur miun në fund të faqes.

Hapi 4: Më pas shtypni Pastroni kompjuterin tuaj (Pastroni kompjuterin).

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 8

Hapi 5: Zgjidhni Gjej (Gjej).

Hapi 6: Prisni derisa Google Chrome të skanojë sistemin tuaj kompjuterik dhe t’ju udhëheqë përmes procesit të heqjes së çdo gjëje të dëmshme (si viruset kompjuterike) që zbulon shfletuesi.

Ju gjithashtu mund të përdorni mjetin Pastrimi i Chrome duke futur: chrome://settings/cleanup në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj.

Aktivizo disa flamuj të Chrome

Flamuri i Google Chrome është një seri komandash që ju lejojnë të personalizoni përvojën tuaj të shfletimit. Ka shumë lloje të ndryshme flamujsh që mund t’i aktivizoni ose çaktivizoni bëjnë që Google Chrome të funksionojë më shpejt.

Këtu janë disa flamuj të rëndësishëm që duhet të aktivizoni për të shpejtuar Chrome:

  • Protokolli eksperimental QUIC: Normalisht, kur vizitoni një faqe interneti, të dhënat tuaja fshihen duke e kthyer atë në një fjalëkalim. Megjithatë, këto fragmente mund të ngadalësojnë gjërat. Aktivizimi i flamurit të Protokollit QUIC përshpejton Chrome duke zvogëluar numrin e kërkesave për lidhje të nevojshme për të krijuar një lidhje të sigurt me serverin.
  • Karakteristikat eksperimentale të API-së 2D të kanavacës: Ky flamur lejon Chrome të përdorë funksionin Canvas, i cili më pas do të përshpejtojë ngarkimin e faqes dhe do të përmirësojë performancën e përgjithshme të Chrome.
  • Aktivizo ngarkimin dembel të imazhit: Ndihmon në kursimin e kujtesës dhe përdorimit të të dhënave duke parandaluar ngarkimin e imazheve në faqet e internetit derisa të lëvizni afër vendit ku janë.

Si të optimizoni përshpejtimin e Google Chrome Figura 9

Lejo faqet e parangarkimit të Chrome

Chrome ka një veçori që lejon shfletuesin të hapë faqet e internetit më shpejt duke ngarkuar paraprakisht faqet që ka të ngjarë të hapni në të ardhmen. Kjo funksionon duke parë çdo lidhje në faqen e internetit që po shikoni dhe duke parashikuar se cilën do të klikoni, më pas Google Chrome do t’i ngarkojë ato së pari derisa ta klikoni në të vërtetë.

Në kompjuterin tuaj, ndiqni hapat e mëposhtëm:

Tham Khảo Thêm:  Chỉ đường đi Hồ Tràm

Hapi 1: Klikoni ikonën me tre pika në këndin e sipërm djathtas të shfletuesit.

Hapi 2: Kliko Vendosja (Cilësimet).

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 10

Hapi 3: Klikoni mbi Privatësia dhe siguria.

Hapi 4: Më pas, prekni Më shumë nën Privatësia dhe siguria.

Hapi 5: Më pas aktivizoni veçorinë Ngarkoni paraprakisht faqet për shfletim dhe kërkim më të shpejtë duke klikuar në rrëshqitësin në të djathtë. Do ta dini nëse funksioni është aktivizuar kur rrëshqitësi është blu.

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 11

Ju gjithashtu mund të përdorni këtë opsion duke shtypur chrome://settings/privacy në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj.

Rivendosni Google Chrome në cilësimet e paracaktuara

Nëse asnjë nga metodat e mëparshme nuk mund të ndihmojë Optimizimi i kromit atëherë mund të dëshironi të rivendosni shfletuesin tuaj në cilësimet e tij të paracaktuara. Kjo do të thotë që do t’ju duhet të çinstaloni të gjitha aplikacionet dhe shtesat dhe të rivendosni të gjitha cilësimet në gjendjen e tyre origjinale.

Ja se si hapi ju lejon të rivendosni Google Chrome në cilësimet e tij të paracaktuara:

Hapi 1: Klikoni ikonën elipsë ndodhet në këndin e sipërm të djathtë të shfletuesit.

Hapi 2: Kliko Vendosja (Cilësimet).

Hapi 3: Tjetra, klikoni E avancuar (E avancuar). Nëse nuk e shihni këtë opsion, tërhiqni miun në fund të faqes.

Hapi 4: Kliko Rikthe cilësimet në cilësimet e fabrikës (Rivendosni cilësimet në standardet e tyre origjinale).

Hapi 5: Klikoni mbi Rivendos cilësimet (Rivendos cilësimet) në kutinë e dialogut.

Si të optimizoni shpejtësinë e Google Chrome Figura 12

Përndryshe, ju gjithashtu mund të hyni në këtë faqe duke shtypur chrome://settings/reset në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj.


Shpresojmë që zgjidhjet që ne prezantojmë në këtë postim mund të jenë të dobishme për ju në përshpejtimin e Google Chrome.

Pyetje të shpeshta se si të shpejtoni Google Chrome

Si të shpejtoni Google Chrome?

Për të rritur shpejtësinë e shfletuesit tuaj Chrome, sigurohuni që të pastroni rregullisht cache-në tuaj dhe përdorni vetëm një nga shtesat e shumta që mund t’ju ndihmojnë të shpejtoni.

Si të shpejtoni shfletimin?

Për të shpejtuar shfletimin, sigurohuni që të mbyllni të gjitha skedat e panevojshme dhe të çaktivizoni të gjitha shtesat që nuk i përdorni shpesh.

Si ta ndaloj Google Chrome nga ngadalësimi i kompjuterit tim?

Nëse Chrome po ngadalëson kompjuterin tuaj, sigurohuni që numri i skedave të hapura të jetë i ulët dhe çaktivizoni shtesat me burime intensive.

Pse Google Chrome “ha” kaq shumë ram?

Chrome tenton të përdorë shumë RAM sepse çdo skedë, shtojcë ose shtesë po ekzekutohet si një proces i veçantë.

Ndoshta ju intereson:

  • Udhëzime për 8 mënyra për të rikuperuar shfletuesin e fshirë të Google Chrome
  • Udhëzime se si të shtoni IDM në Google Chrome
  • Udhëzime se si të rregulloni gabimet e IDM që nuk kapin lidhjet e shkarkimit në Chrome, Firefox, Coc Coc

Cảm ơn bạn đã xem hết bài viết Hướng dẫn 9 cách tăng tốc Google Chrome trên máy tính, hy vọng rằng với những gì Cakhia TV website xem trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam chia sẻ sẽ giúp bạn giải đáp được thắc mắc của mình !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem Live bóng đá miễn phí

Cakhia TV: Link xem bóng đá Euro trực tuyến chất lượng nhất 2023

Cakhia TV là địa chỉ khá quen thuộc với những ai đam mê bóng đá. Web hiện đang trực tiếp những giải bóng hàng đầu thế giới,…

Du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì?

Nếu bạn đang băn khoăn chưa biết khi đi du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì thì bài viết này sẽ…

Những quán cafe đẹp và lãng mạn ở Hạ Long

Còn gì bằng một buổi sáng đẹp trời vừa thưởng thức tách cà phê thơm nồng vừa quan sát cảnh tàu thuyền neo đậu, cảnh giao thương…

Danh sách các món ăn ngon thu hút khách du lịch

Nhiều du khách nước ngoài sau khi đi tour Cakhia TV đã khen ngợi những món ăn mà họ đã thưởng thức trong chuyến tham quan. Họ…

Những hòn đảo đẹp nhất ở Hạ Long

Vịnh Hạ Long có 1969 hòn đảo lớn nhỏ, trong đó có rất nhiều hòn đảo tuyệt đẹp khiến du khách phải mê mẩn và ngưỡng mộ….

Những điều hấp dẫn khi đi du lịch Huế ngày Tết

Nëse keni ndërmend të shkoni Turizmi i ngjyrave Në festën e Tet, le të fillojmë të planifikojmë tani për të pasur një udhëtim mbresëlënës pranveror në kryeqytetin…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *