Hướng dẫn 8 cách sửa lỗi ISdone.dll khi cài game trên máy tính Windows 10

Rate this post

Jeni të shqetësuar nga gabimi ISdone.dll? Ky gabim ndodh shpesh kur instaloni skedarë të mëdhenj lojërash në kompjuterin tuaj? Si të rregulloni gabimin Isdone.dll? Në artikullin e sotëm do t’ju japim 8 mënyra për të rregulluar gabimin ISdone.dll që shfaqet shpesh kur instaloni lojëra.

Shkaqet e gabimit Isdone.dll Windows 10

Për t’ju ofruar grafikë dhe përvojë më të mirë në lojërat e sotme të njohura për PC offline si Call of Duty dhe Red Dead Redemption, sistemi do të kërkojë më shumë hapësirë ​​ruajtëse për të ekzekutuar programin. Kështu që ndonjëherë nuk do të jeni në gjendje të instaloni skedarë lojërash më të mëdhenj në kompjuterin tuaj për shkak të hapësirës së pamjaftueshme në memorien RAM ose hard diskun.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në foton 1 të kompjuterit

Përveç kësaj, një sërë faktorësh të tjerë janë gjithashtu shkaku i gabimeve Isdone.dll në Windows 10. Ne i kemi përmbledhur më poshtë:

  • Duhet të kontrolloni nëse ka ndonjë gabim në RAM ose diskun e kompjuterit tuaj. Pajisjet problematike të ruajtjes janë gjithashtu shkaku i problemit të gabimit Isdone.dll.
  • Disa aplikacione dhe lojëra kërkojnë që skedari Unarc.dll të fillojë siç duhet. Nëse ky skedar është i dëmtuar ose mungon, mund të merrni mesazhin e gabimit isdone.dll error unarc.dll error-1l.
  • Nëse diçka nuk shkon me skedarët e sistemit tuaj, skedarët e lojës nuk do të mund të hyjnë në kompjuterin tuaj Windows. Kjo mund të çojë në një gabim Isdone.dll.
  • Për të mbrojtur kompjuterin tuaj nga programet me qëllim të keq, ndonjëherë muret e zjarrit të Windows dhe programet antivirus ju pengojnë të instaloni lojëra.
  • Softueri i palëve të treta ose programet e nisjes së sistemit mund të bien ndesh me cilësimet tuaja. Për këtë gabim mund të nisni një boot të pastër.

Tani, le të shohim se si të rregullojmë gabimin Isdone.dll në Windows 10.

Rritni kujtesën virtuale ose skedarin e faqes

Skedari i faqes së Windows ose memoria virtuale e nxjerrë nga hard disku. Mund të përdoret për të përpunuar të dhëna që RAM-i i kompjuterit tuaj nuk mund t’i trajtojë plotësisht. Prandaj, rritja e madhësisë së skedarit të faqes ose kujtesës virtuale mund t’ju ndihmojë të kurseni më shumë memorie RAM dhe të trajtoni gabimin Isdone.dll.

Këtu janë hapat që ju lejojnë të rritni skedarin e faqes ose kujtesën virtuale:

Tham Khảo Thêm:  "Bật mí" Đi du lịch miền Tây có gì chơi? Du khách đã biết chưa

Hapi 1: Shtypni kombinimin e tastit Windows + LIRE për të hapur kutinë e dialogut RUN, shkruani sysdm.cpl dhe shtypni Hyni për të hapur dritaren Karakteristikat e sistemit.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 2 të kompjuterit

Hapi 2: Në dritaren që shfaqet, lundroni te skeda E avancuar dhe pastaj klikoni butonin Cilësimet në seksion Performanca.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në foton 3 të kompjuterit

Hapi 3: Në dritare Opsionet e performancësju shkoni te skeda E avancuar dhe shtypni butonin Ndryshimi në seksion Kujtesa virtuale.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 4 të kompjuterit

Hapi 4: Së pari, hiqni shenjën e artikullit Menaxhoni automatikisht madhësinë e skedarit të faqes për të gjitha disqet. Pastaj ju shënoni artikullin Madhësia e personalizuarmund të shkruani vlerën në 2 pjesë Madhësia fillestare dhe Madhësia maksimaleSë fundi, klikoni Ne rregull.

Këshilla: Për shumicën e lojërave, 2,5 GB është më se e mjaftueshme. Kështu që mund ta vendosni vlerën nga 400 MB në 3000 MB (rreth 2,5 GB).

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 5 të kompjuterit

Hapi 5: Dilni nga dritarja dhe rinisni kompjuterin tuaj.

Duke bërë këtë, ju mund të rrisni sasinë e memories së disponueshme për të instaluar lojërat tuaja të preferuara pa mesazhin e gabimit të kodit Isdone.dll…

Shihni gjithashtu: Udhëzime për 2 mënyra për të rritur RAM-in virtual për kompjuterët Windows 10

Kontrolloni RAM-in për gabime

Siç u përmend më lart, RAM-i i dëmtuar mund të çojë në gabime Isdone.dll. Nëse nuk mund ta instaloni lojën pas rritjes së kujtesës, duhet të kontrolloni nëse RAM-i juaj po funksionon siç duhet apo jo.

Për ta bërë këtë, mund të përdorni mjetin e integruar Diagnostikimi i memories së Windows. Përveç kësaj, mund të përdorni edhe disa mjete të tjera të palëve të treta.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 6 të kompjuterit

Kontrolloni hard diskun për gabime

Kontrollimi i diskut të ngurtë është po aq i rëndësishëm. Ashtu si gabimet në RAM, gabimet në hard diskun mund të shkaktojnë probleme me gabimin Isdone.dll në Windows 10. Mund të ndiqni hapat e mëposhtëm për të kontrolluar hard diskun tuaj.

Hapi 1: Klikoni me të djathtën në butonin Filloni dhe zgjidhni Rreshti i komandës (Administrja) nga lista e Menysë.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 7 të kompjuterit

Hapi 2: Në dritaren e vijës së komandës, shkruani komandën chkdsk C: /f dhe shtypni Hyni. Mos harroni të zëvendësoni C me shkronjën e hard drive ku dëshironi të instaloni lojën). Në shumicën e rasteve, ai instalohet në diskun C nëse nuk e ndryshoni kurrë shtegun e instalimit.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 8 të kompjuterit

Tani, ky mjet do të fillojë të skanojë dhe rregullojë automatikisht të gjitha gabimet e diskut të ngurtë. Pastaj mund të provoni të instaloni lojën dhe të kontrolloni nëse gabimi i kodit të gabimit Isdone.dll është rregulluar apo jo.

Riinstaloni skedarin Isdone.dll

Nëse skedarët Done.dll dhe Unarc.dll janë të dëmtuara ose mungojnë, mund të shkaktojë këtë problem në kompjuterin tuaj. Ri-regjistrimi i skedarëve të sistemit në kompjuterin tuaj duhet të jetë në gjendje t’ju ndihmojë me këtë problem.

Tham Khảo Thêm:  Nét đẹp quán café gần hồ Xuân Hương Đà Lạt

Këtu janë hapat për të riinstaluar këto DLL:

Hapi 1: Hapur Rreshti i komandës (Administrja) si më sipër dhe më pas shtypni komandën regsvr32 isdone.dll futni seksionin e dritares dhe shtypni Hyni.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 9 të kompjuterit

Hapi 2: Pasi të riinstaloni skedarin isdone.dll, futni regsvr32 unarc.dll dhe shtypni tastin Hyni për të riinstaluar skedarin unrc.dll.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 10 të kompjuterit

Hapi 3: Rinisni kompjuterin tuaj dhe provoni të riinstaloni lojën ose aplikacionin që dëshironi të shihni nëse rregullimi i gabimit unarc.dll-1l ndihmon vërtet.

Ekzekutoni kontrolluesin e skedarëve të sistemit dhe skanoni DISM

Siç e përmendëm edhe më lart, një skedar i dëmtuar i sistemit në kompjuterin tuaj mund të jetë shkaku i gabimit isdone.dll. Këtu mund të ekzekutoni programet e zakonshme të kontrollit të skedarëve të sistemit për të skanuar dhe riparuar skedarët e sistemit të dëmtuar.

Hapi 1: Hape dritaren Rreshti i komandës (Administrja). Më pas, shkruani komandën sfc /scannow në dritaren e komandës dhe shtypni Hyni.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 11 të kompjuterit

shënim: Skanimi sfc mund të zgjasë deri në 30 minuta. Prandaj, ju lutemi prisni me durim dhe mos e ndërprisni atë.

Nëse kjo nuk funksionon, mund të provoni gjithashtu të ekzekutoni një skanim DISM për të zgjidhur gabimin isdone.dll.

Fut komandën DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth në dritaren e vijës së komandës dhe shtypni Hyni.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 12 të kompjuterit

Provoni ta instaloni lojën në Safe Mode

Në Windows Safe Mode, kompjuteri juaj do të ekzekutojë vetëm programet dhe programet e nevojshme. Duke u nisur në Safe Mode, do të jeni në gjendje të kurseni më shumë hapësirë ​​në RAM dhe të reduktoni konfliktet e mundshme të programeve të palëve të treta gjatë instalimit të lojërave ose aplikacioneve.

Pra, instalimi i lojës në Safe Mode do t’ju ndihmojë të zgjidhni gabimin për shkak të mungesës së RAM-it. Këtu janë hapat për të hyrë në modalitetin e sigurt në Windows 10.

Hapi 1: Ju shtypni kombinimin e tastit Windows + LIRE për të hapur kutinë e dialogut Vraponi. Tjetra, shkruani komandën msconfig dhe shtypni Hyni për të hapur dritaren Konfigurimi i sistemit.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 13 të kompjuterit

Hapi 2: Në dritaren e re shkoni te skeda Çizme dhe shënoni kutinë e zgjedhjes Çizme e sigurt.

Hapi 3: Shtypni tjetër Ne rregull dhe butonin Aplikoni për të ruajtur ndryshimet.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 14 të kompjuterit

Hapi 4: Rinisni kompjuterin tuaj për të hyrë në modalitetin e sigurt. Tani mund të instaloni lojën që dështoi në ISDone.dll për ta provuar sërish.

Shihni gjithashtu: Udhëzime për 4 mënyra për të hyrë në modalitetin e sigurt në Windows 10

Çaktivizoni përkohësisht murin e zjarrit ose programin antivirus të Windows

Firewall i Windows Defender dhe disa softuer antivirus të palëve të treta mund t’ju pengojnë gjithashtu të instaloni lojëra. Për këtë rast, mund të provoni të çaktivizoni përkohësisht murin e zjarrit dhe të kontrolloni nëse ky problem është rregulluar apo jo.

Tham Khảo Thêm:  Đặc Sản Hậu Giang – Sỏi Mầm

Për të çaktivizuar Windows Firewall, këtu janë hapat që duhet të ndërmerrni:

Hapi 1: Futni fjalë kyçe Windows Defender në kutinë e kërkimit të Windows dhe zgjidhni Firewall i Windows Defender nga ndeshja e parë më e mirë.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 15 të kompjuterit

Hapi 2: Klikoni mbi artikull Aktivizoni ose çaktivizoni Windows Defender Firewall në panelin e majtë.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në kompjuterin 16

Hapi 3: Në dritare Cilësimetju lutemi shënoni kutinë Çaktivizo Windows Defender Firewall në të dyja pjesët Cilësimet e rrjetit privat dhe Cilësimet e rrjetit publik dhe shtypni butonin Ne rregull.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 17 të kompjuterit

Hapi 4: Rinisni kompjuterin tuaj dhe provoni të instaloni lojën që po përplaset Isdone.dll. Nëse kjo metodë nuk funksionon, mund të riaktivizoni murin e zjarrit të Windows.

Nëse keni të instaluar një antivirus tjetër të palës së tretë, mund të provoni ta çinstaloni përkohësisht për të parë nëse ju ndihmon të zgjidhni këtë problem gabimi. Për të çinstaluar softuerin antivirus, duhet të ndiqni dy hapat e mëposhtëm:

Hapi 1: Klikoni me të djathtën në butonin Filloni dhe zgjidhni Aplikacionet dhe veçoritë.

Hapi 2: Kërkoni për antivirusin që dëshironi të hiqni, më pas kliko me të djathtën dhe zgjidhni Çinstaloni dhe ndiqni udhëzimet në ekran për ta hequr plotësisht programin.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 18 të kompjuterit

Zgjidhja e gabimeve të Isdone.dll në Clean Boot

Konfliktet e aplikacioneve mund t’ju pengojnë gjithashtu të instaloni lojëra. Në këtë pikë, mund të kontrolloni se cili program ose shërbim nisjeje po shkakton konfliktin duke bërë një Boot të pastër. Këtu janë hapat:

Hapi 1: Hap kutinë e dialogut Vraponi dhe futeni msconfig pastaj shtypni Hyni.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 19 të kompjuterit

Hapi 2: Në dritaren e re kaloni te skeda Shërbimet dhe zgjidhni kutinë e zgjedhjes Fshih të gjitha shërbimet e Microsoft.

Hapi 3: Shtyp butonin Çaktivzo të gjitha dhe zgjidhni Aplikoni për të ruajtur ndryshimet.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në kompjuter me figurën 20

Hapi 4: Shkoni te skeda Fillimi dhe klikoni Hapni Task Manager.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 21 të kompjuterit

Hapi 5: Në skedën Task Manager, duhet të çaktivizoni të gjitha programet që mund të shkaktojnë gabime. Pasi të keni përfunduar, mbyllni Task Manager dhe klikoni Ne rregull.

Si të rregulloni gabimin isdone.dll në figurën 22 të kompjuterit

Hapi 6: Rinisni kompjuterin tuaj dhe provoni të instaloni sërish lojën tuaj të preferuar.


Artikulli i fundit ju tregoi 8 mënyra për të rregulluar gabimin Isdone.dll në kompjuterin Windows 10. Tani, mund të provoni secilën metodë një nga një.

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të lini një mesazh në seksionin e komenteve poshtë artikullit, ne do t’ju përgjigjemi sa më shpejt të jetë e mundur.

Cảm ơn bạn đã xem hết bài viết Hướng dẫn 8 cách sửa lỗi ISdone.dll khi cài game trên máy tính Windows 10, hy vọng rằng với những gì Cakhia TV website xem trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam chia sẻ sẽ giúp bạn giải đáp được thắc mắc của mình !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem Live bóng đá miễn phí

Cakhia TV: Link xem bóng đá Euro trực tuyến chất lượng nhất 2023

Cakhia TV là địa chỉ khá quen thuộc với những ai đam mê bóng đá. Web hiện đang trực tiếp những giải bóng hàng đầu thế giới,…

Du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì?

Nếu bạn đang băn khoăn chưa biết khi đi du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì thì bài viết này sẽ…

Những quán cafe đẹp và lãng mạn ở Hạ Long

Còn gì bằng một buổi sáng đẹp trời vừa thưởng thức tách cà phê thơm nồng vừa quan sát cảnh tàu thuyền neo đậu, cảnh giao thương…

Danh sách các món ăn ngon thu hút khách du lịch

Nhiều du khách nước ngoài sau khi đi tour Cakhia TV đã khen ngợi những món ăn mà họ đã thưởng thức trong chuyến tham quan. Họ…

Những hòn đảo đẹp nhất ở Hạ Long

Vịnh Hạ Long có 1969 hòn đảo lớn nhỏ, trong đó có rất nhiều hòn đảo tuyệt đẹp khiến du khách phải mê mẩn và ngưỡng mộ….

Những điều hấp dẫn khi đi du lịch Huế ngày Tết

Nëse keni ndërmend të shkoni Turizmi i ngjyrave Në festën e Tet, le të fillojmë të planifikojmë tani për të pasur një udhëtim mbresëlënës pranveror në kryeqytetin…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *