Hướng dẫn 5 cách xóa file Windows.old trong Windows 10/8.1/7

Rate this post

Nëse keni kryer një përmirësim të Windows 10 nga një version i mëparshëm i Windows, do të shihni një dosje Windows.old në diskun tuaj C. Në këtë postim, ne do t’ju shpjegojmë. Çfarë është Windows.old?do ti? a është e mundur fshirja e dosjes Windows.oldsi dhe mënyra për të hequr Windows.old në Windows 10 më i shpejtë.

Çfarë është dosja Windows.old?

Kur përmirësoni Windows 7/8/10 në një version më të ri të sistemit operativ, të gjitha cilësimet e versionit të mëparshëm të Windows do të zhvendosen në një dosje të quajtur Windows.vjetër. Ai është krijuar nga Windows Setup dhe është një arkiv i instalimit tuaj të Windows dhe ju lejon të ktheheni në versionin tuaj të mëparshëm të Windows për një periudhë maksimale prej 30 ditësh (në varësi të versionit të OS që keni instaluar).

Artikuj të ngjashëm:

 • Udhëzime për përditësimin e Windows 10 version 1903 duke përdorur Windows 10 Update Assistant
 • Udhëzime për të përmirësuar Windows 7 në Windows 10

A mund ta fshij dosjen Windows.old në Windows 10?

Shumë përdorues kanë raportuar se madhësia e skedarit të tyre Windows.old është shumë e madhe dhe se ndarja e sistemit është mbushur. Ata po pyesin nëse mund ta fshijnë këtë dosje për të rritur hapësirën e diskut?

Përgjigja është PO, mund ta fshini plotësisht skedarin Windows.old për të liruar hapësirën për hard diskun tuaj. Megjithatë, kjo do të thotë që ju nuk do të jeni më në gjendje të reduktoni Windows-in tuaj aktual në një version të mëparshëm. Për të siguruar që të dhënat tuaja dhe sistemi operativ të jenë gjithmonë të sigurta, do t’ju duhet të bëni kopje rezervë të të gjitha të dhënave të sistemit në mënyrë që të mund të rivendosni Windows 10 në cilësimet e fabrikës në rast se sistemi juaj kompjuterik prishet. Gabime të papritura.

Udhëzime se si të bëni kopje rezervë të Windows 10 përpara se të fshini dosjen Windows.old

Unë rekomandoj fuqimisht të kopjoni të gjitha të dhënat e Windows 10 në pajisjet e ruajtjes së jashtme, si p.sh. disqet USB ose disqet e lëvizshëm, për t’u siguruar që ky informacion të jetë gjithmonë i sigurt dhe i disponueshëm në të ardhmen. Pra, si mund të kopjoj të dhënat e Windows 10? Softueri i rezervimit të të dhënave AOMEI do t’ju ndihmojë ta bëni këtë në mënyrë shumë të sigurt dhe të thjeshtë.

Tham Khảo Thêm:  Từ Sài Gòn đi Sóc Trăng bao nhiêu km?

Për të kopjuar të dhënat e Windows 10 PC, duhet të shkarkoni softuerin AOMEI Backupper Standard dhe të nisni programin. Pastaj klikoni Rezervimi dhe kopjimi i sistemit në panelin kryesor të kontrollit, zgjidhni një vendndodhje rezervë dhe në fund klikoni butonin Filloni Rezervimin.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të zgjidhni zgjidhje të tjera rezervë në varësi të nevojave tuaja të përdorimit, si p.sh Rezervimi i diskut (backup i diskut), Rezervimi i skedarit (backup skedari), dhe Rezervimi i ndarjes (backup i ndarjes).

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 14

Shihni gjithashtu: Top 7 programet më të mira pa pagesë për rikuperimin e të dhënave kompjuterike 2020

Gjërat që duhet të dini për Dosjen Windows.old

Ku ndodhet dosja Windows.old?

Normalisht, dosja Windows.old do të ruhet në dosjen Windows të diskut C, pasi përdoruesi të vazhdojë me Përditësimin e Windows siç tregohet më poshtë.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 1

Ajo merr mjaft hapësirë ​​(përafërsisht madhësinë e diskut tuaj C) përpara përmirësimit të Windows. Kjo është gjithashtu arsyeja pse kaq shumë përdorues zbulojnë se disku i tyre C mbushet shpejt me hapësirë ​​pas përditësimit të sistemit.

A është e sigurt të fshish dosjen Windows.old?

Përgjigja është po. Nëse keni vendosur të qëndroni me versionin e ri të Windows dhe të gjitha të dhënat tuaja janë ende të paprekura, mund të fshini dosjen Windows.old nga kompjuteri juaj për të liruar hapësirën në disk.

Pse nuk mund ta fshini dosjen Windows.old?

Sipas forumeve të Microsoft Windows dhe disa forumeve të tjera të famshme të teknologjisë, ka disa përdorues që ankohen se nuk mund të fshijnë dosjen Windows.old dhe sistemi i tyre operativ raporton se skedari ose objektivi nuk është gjetur. kërkimi nuk është një skedar ose drejtori i vlefshëm.

Pse eshte ajo? Këtu janë dy arsyet kryesore pse nuk mund ta fshini dosjen Windows.old direkt nga disku C:

Arsyeja 1: Dosja Windows.old është fshirë nga Windows OS

Për të kursyer hapësirë ​​në disk, sistemi operativ Windows është krijuar për të fshirë automatikisht dosjen Windows.old pasi të përmirësoni:

 • Në Windows 10, Windows.old do të hiqet brenda 10 ditëve pasi të keni përditësuar Windows.
 • Në Windows 8 dhe Windows 8.1, Windows.old fshihet automatikisht për 28 ditë pasi të keni përditësuar Windows.
 • Në Windows 7 dhe versionet e mëparshme të Windows, ky numër do të jetë 30 ditë.

Arsyeja 2: Për të fshirë Windows.old, duhet të keni të drejta administratori (administratori)

Megjithëse dosja e Windows është e aksesueshme, kështu që ju mund të kontrolloni dhe rishikoni skedarët e arkivuar. Por kërkon privilegje administratori nga sistemi që të jetë në gjendje të bëjë ndryshime në këtë direktori. Prandaj, nëse nuk keni të drejta administratori, nuk do të jeni në gjendje të hiqni Windows.old nga disku C.

Udhëzime për 5 mënyra për të fshirë dosjen Windows.old në kompjuterin tuaj

Le të fillojmë me një pyetje të zakonshme në forumet e teknologjisë së sotme:

Aktualisht, kam përditësuar Windows 10 disa herë. Dhe çdo herë, sistemi im kompjuterik krijonte vetë një dosje Windows.old. Pra, a duhet ta mbaj këtë dosje apo jo? Nëse jo, cila është mënyra më e mirë për t’i fshirë ato? Falenderim.

Tham Khảo Thêm:  6 Công Thức Viết Content Hiệu Quả Giúp Tăng Tương Tác Khách Hàng

Përgjigja këtu është se është plotësisht e mundur të fshihet skedari Windows.old. Për sa kohë që jeni të kënaqur me versionin tuaj aktual të Windows dhe nuk dëshironi të zbrisni përsëri në një version të mëparshëm të Windows dhe i keni ruajtur të gjitha të dhënat tuaja të rëndësishme jashtë Windows.old, atëherë mund t’i hiqni ato.

Shikoni mënyrat e mëposhtme për t’ju ndihmuar fshini skedarin Windows.old në Windows 10 Lehtësisht.

Si të fshini dosjen Windows.old në Windows 10 me Disk Cleanup?

Dritaret e vjetra nuk do të fshihet automatikisht dhe duhet të presë deri në 10 ditë pasi të keni kryer një përmirësim të Windows nga një version i mëparshëm. Meqenëse kjo është një dosje sistemi, nuk do të mund ta fshini lehtë. Nëse dëshironi të lironi hapësirë ​​për diskun C, mund ta fshini këtë dosje me programin Disk Cleanup.

Pastrimi i diskutnuk do ta shihni skedarin Windows.vjetërsepse quhet me një emër tjetër Instalimi i mëparshëm i Windows. Nëse ende nuk mund ta shihni këtë skedar, ju lutemi klikoni butonin . Pastroni skedarët e sistemit së pari.

Më poshtë janë hapat e përdorur zakonisht për të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 pa humbur të dhëna:

Hapi 1: Shtypni Windows + E për të hyrë në File Explorer. Pastaj klikoni në Ky PC në panelin e majtë.

Hapi 2: Klikoni me të djathtën në diskun C në Pajisjet dhe disqetzgjidhni Vetitë.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 3

Hapi 3: Në dritaren tjetër, klikoni Pastrimi i diskut.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 4

Hapi 4: Kliko Pastroni skedarët e sistemit.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 5

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 6

Përveç kësaj, mund të futni edhe fjalë kyçe pastrim në kutinë e kërkimit Kutia e kërkimit të Windows 10 dhe ndiqni të njëjtat hapa si më sipër.

Kjo metodë mund të përdorë Windows 10 si dhe Windows 8.1/7. Kështu që mund të përdorni gjithashtu Disk Cleanup për të hequr Windows të vjetër në Windows 10/8/7.

Si të fshini skedarin Windows.old në Windows 10 përmes Cilësimeve të Sense Storage

Nëse nuk dëshironi të përdorni programin Disk Cleanup, mund ta përdorni përsëri funksionin Kuptimi i ruajtjes për të hequr dosjen Windows.old.

Hapi 1: Ju lutem hapeni Cilësimet e Windows Duke zgjedhur Filloni > Cilësimet ose shtypni shkurtoren Windows + I. Pastaj klikoni zgjidhni Sistemi.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 7

Hapi 2: Zgjidhni veçorinë Magazinimi ana e majtë, Në artikull Kuptimi i ruajtjes dhe zgjidhni opsionin Ndryshoni mënyrën se si e çlirojmë hapësirën automatikisht.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 8

Hapi 3: Shtyp butonin Liro hapësirë ​​tani dhe shënoni Fshini versionet e mëparshme të Windowspastaj klikoni Pastro tani.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 10

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, skedari Windows.old nuk do të ekzistojë më në kompjuterin tuaj.

Si të fshini dosjen Windows.old në Windows 10 përmes cilësimeve të skedarëve të përkohshëm

Hapi 1: Hapni Cilësimet duke shtypur cilësimin e fjalës kyçe në shiritin e kërkimit të Windows dhe duke klikuar mbi të ose duke shtypur shkurtoren e tastierës Windows + I.

Hapi 2: Zgjidhni Sistemi > Magazinimi > Ky PC dhe tërhiqni miun në fund të listës dhe zgjidhni Skedarët e përkohshëm.

Hapi 3: Brenda Skedarët e përkohshëmju shënoni Instalimi i mëparshëm i Windows dhe zgjidhni Hiq skedarët.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 9

Pastaj dosja Windows.old do të fshihet në Windows 10 pa asnjë pengesë.

Fshini dosjen Windows.old me CCleaner

Nëse mjeti Pastrimi i diskut nuk tregon dosjen Windows.old, mund të përdorni ndihmën e softuerit CCleaner për ta hequr atë.

Tham Khảo Thêm:  ​Đặc sản Nha Trang - ​Thịt bò nướng Lạc Cảnh

Hapi 1: Ju lutemi shkarkoni dhe instaloni softuerin CCleaner nëse nuk e keni instaluar në kompjuterin tuaj. Këtu mund të shkarkoni versionin më të fundit të CCleaner për Windows 10.

Hapi 2: Hapni CCleaner, klikoni në titull E avancuar në shiritin anësor të majtë dhe zgjidhni të gjitha opsionet përveç Instalimi i Windows i vjetër ndodhet në anën e djathtë në seksion Dritaret dhe Aplikacionet nëse thjesht dëshironi të fshini vetëm dosjen Windows.old.

Hapi 3: Klikoni butonin Analizoni për të nisur skanimin. Pasi të keni përfunduar, do të shihni emrin Instalimi i Windows i vjetër dhe madhësia e skedarit në të djathtë. Ju lutemi klikoni butonin Run pastër për të hequr dosjen Windows.old nga kompjuteri juaj Windows 10.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 11

Shihni gjithashtu: 9 mënyra për të pastruar mbeturinat e kompjuterit në Windows 10

Udhëzime se si të fshini dosjen Windows.old në Windows 10 duke përdorur Command Prompt

Hapi 1: Import cmd në kutinë e kërkimit, zgjidhni atë dhe niseni si administrator duke klikuar me të djathtën zgjidhni Drejtoni si administrator.

Si të fshini dosjen e vjetër të Windows në Windows 10 Figura 12

Hapi 2: Futni linjat e mëposhtme të komandës një nga një dhe shtypni Hyni pas çdo rreshti komandues.

 • heqje /F c:\Windows.vjetër\* /R /A /DY
 • cacls c:\Windows.old\*.* /T /administratorët e granteve:F
 • rmdir /S /Q c:\Windows.vjetër

shënim: Linja e parë e komandës përdoret për t’i dhënë pronësinë grupit të administratorit. Linja e dytë e komandës përdoret për të shfaqur ose modifikuar skedarët DACL (lista e kontrollit të aksesit diskrecional) dhe linja e fundit e komandës përdoret për të fshirë një direktori specifike.

Hapi 3: Lloji Dilni për të dalë nga dritarja Command Prompt.

Shihni gjithashtu: Udhëzime për 3 mënyra për të aktivizuar dhe çaktivizuar llogarinë Administrator në Windows 10


Ky është fundi i artikullit. Vetëm tani kemi prezantuar se çfarë është dosja Windows.old dhe si mund ta hiqni Windows.old shpejt dhe thjesht. Nëse jeni të kënaqur me përditësimin e ri të Windows, mund të hiqni Windows.old për të liruar hapësirën në hard disk për kompjuterin tuaj.

Dhe mbani mend, sistemi operativ Windows fshin automatikisht dosjen Windows.old një muaj pasi të vendosni të përditësoni Windows.

Nëse dëshironi që sistemi operativ Windows të mos përditësohet më automatikisht, atëherë referojuni artikullit tonë Si të çaktivizoni përditësimin e Windows 10 përkohësisht dhe përgjithmonë për të mësuar më shumë.

Nëse mendoni se ky artikull është vërtet i dobishëm, atëherë ju lutemi ndajeni atë me miqtë tuaj. Çdo pyetje në lidhje me artikullin, ju lutemi na lini një mesazh përmes seksionit të komenteve poshtë artikullit.

Ndoshta ju intereson:

 • Udhëzime se si të përdorni mjetin Snipping, softueri Windows 10
 • Udhëzime për 3 mënyra për ta bërë transparent Taskbar-in në Windows 10
 • Udhëzime se si të fikni murin e zjarrit në Windows 10

Cảm ơn bạn đã xem hết bài viết Hướng dẫn 5 cách xóa file Windows.old trong Windows 10/8.1/7, hy vọng rằng với những gì Cakhia TV website xem trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam chia sẻ sẽ giúp bạn giải đáp được thắc mắc của mình !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem Live bóng đá miễn phí

Cakhia TV: Link xem bóng đá Euro trực tuyến chất lượng nhất 2023

Cakhia TV là địa chỉ khá quen thuộc với những ai đam mê bóng đá. Web hiện đang trực tiếp những giải bóng hàng đầu thế giới,…

Du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì?

Nếu bạn đang băn khoăn chưa biết khi đi du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì thì bài viết này sẽ…

Những quán cafe đẹp và lãng mạn ở Hạ Long

Còn gì bằng một buổi sáng đẹp trời vừa thưởng thức tách cà phê thơm nồng vừa quan sát cảnh tàu thuyền neo đậu, cảnh giao thương…

Danh sách các món ăn ngon thu hút khách du lịch

Nhiều du khách nước ngoài sau khi đi tour Cakhia TV đã khen ngợi những món ăn mà họ đã thưởng thức trong chuyến tham quan. Họ…

Những hòn đảo đẹp nhất ở Hạ Long

Vịnh Hạ Long có 1969 hòn đảo lớn nhỏ, trong đó có rất nhiều hòn đảo tuyệt đẹp khiến du khách phải mê mẩn và ngưỡng mộ….

Những điều hấp dẫn khi đi du lịch Huế ngày Tết

Nëse keni ndërmend të shkoni Turizmi i ngjyrave Në festën e Tet, le të fillojmë të planifikojmë tani për të pasur një udhëtim mbresëlënës pranveror në kryeqytetin…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *