CTO Là Gì? Các Kỹ Năng Cần Thiết để Trở Thành Một CTO Cao Cấp

Rate this post

Me siguri keni dëgjuar më parë për termin CTO në një kompani apo biznes? Pra, a e dini? Çfarë është CTO? Nuk jane? Nëse jeni kurioz dhe pyesni se çfarë është një CTO dhe çfarë roli luan në biznes, le të bëjmë Cakhia TV.vn Zbuloni në këtë artikull!

Çfarë është CTO?

CTO është shefi i teknologjisë aka drejtor teknik. CTO është një akronim për “Chief Technology Officer”.. CTO është një person që mban një pozicion të lartë drejtues të një organizate, kompanie ose sipërmarrjeje të specializuar në teknologji dhe çështje teknike dhe është përgjegjës për funksionimin e aktiviteteve të kërkimit dhe zhvillimit (R&D).

Nëpërmjet monitorimit dhe vlerësimit të nevojave afatshkurtra + afatgjata të kompanisë, CTO do të jetë ai që do të marrë vendime për përdorimin e kapitalit për të hartuar dhe zbatuar strategji të përmirësimit të teknologjisë për të ndihmuar organizatën që qëllimet të arrihen më lehtë. CTO do të jetë personi me të cilin do të punohet drejtpërdrejt CEO – Kryeshefi Ekzekutiv të kompanisë.

Çfarë është cto?
CTO është shefi i teknologjisë i njohur ndryshe si shefi teknik

? Shihni gjithashtu: Çfarë është menaxhimi i mesëm? Kërkohen aftësi menaxheriale të nivelit të mesëm

Historia e pozicionit të CTO

Çfarë është shefi i teknologjisë?

CTO është një term që përdoret për më shumë se 10 vjet. Megjithatë, shumë njerëz janë të hutuar dhe nuk e dallojnë CTO nga CIO.

Në vitet 1990, termi filloi të shfaqej i lidhur me kompanitë Dot-com më pas u përhap në departamentet e IT.

Megjithatë, roli i CTO-së promovohet me të vërtetë vetëm kur industria e teknologjisë së informacionit zhvillohet dhe përdoret gjerësisht në fushat e tregtisë elektronike, kujdesit shëndetësor, telekomunikacionit, etj.

Cili është roli i CTO?

Për një mbajtës CTO, shpesh do të marrë shumë përgjegjësi për të ngritur dhe funksionuar një kompani. Prandaj, presioni i një CTO nuk është i vogël. Për një kompani, CTO ka një rol shumë të rëndësishëm. Çfarë konkretisht, le të ndjekim më poshtë.

? Shihni gjithashtu: Çfarë është një CFO? Roli, ndikimi dhe rëndësia e CFO në CTY

Role të rëndësishme të CTO

 • Dizajn dhe hulumtim strategjik: CTO është dizajni i ardhshëm i një kompanie/biznesi, shumica e CTO-ve bëjnë parashikime dhe përmes kërkimit do të duhet të hartojnë strategji për produktet e ardhshme. Njëkohësisht, kërkimi dhe zbatimi i njerëzve është kritik për strategjitë teknologjike të kompanisë.
 • CTO vepron si një zyrtar tregu: Për CTO-të, është e mundur nga perspektiva e teknologjisë që të ndihmohet kompania të përhapë efektet dhe idetë në mënyrë efektive, duke përfshirë tendencat e teknologjisë.
 • Kryen mbikëqyrje dhe menaxhim, operativ: CTO do të duhet të ndërtojë dhe menaxhojë një ekip marketingu për të ndihmuar strategjitë e marketingut të kompanisë, zhvillimin e markës, produktet/shërbimet nga jashtë.
Tham Khảo Thêm:  99+ Cách Vẽ Chú Bộ Đội Tranh Đơn Giản Mà Đẹp, Ý Nghĩa Vô Cùng
çfarë është ajo
Për një kompani, CTO ka një rol shumë të rëndësishëm

Gjithashtu, në varësi të punës së CTO-së brenda kompanisë, rolet e tyre mund të ndryshojnë. Konkretisht:

 • CTO e infrastrukturës: Ky pozicion do të ketë rolin e monitorimit të bazës së të dhënave, kryerjes së sigurisë dhe mirëmbajtjes për sistemet e kompanisë. Përveç kësaj, CTO do të kryejë gjithashtu planifikimin dhe menaxhimin e strategjisë teknike të asaj udhërrëfyese teknologjike.
 • Plani CTO: Ky pozicion do të jetë përgjegjës për formulimin e strategjive teknike dhe planifikimin e një udhërrëfyesi të detajuar për zbatimin e teknologjisë në atë kompani. Në të njëjtën kohë, ai do të jetë përgjegjës për monitorimin për të sjellë sukses gjatë zbatimit.
 • Marrëdhëniet me klientët CTO: CTO në këtë pozicion do të marrë rolin e lidhjes së klientëve me bizneset për të kuptuar nevojat e tregut dhe për të vendosur synime për projektet e reja të teknologjisë së informacionit.
 • Mendimi CTO: Personi që do të vendosë strategjinë dhe do të mbikëqyrë infrastrukturën teknologjike të ndërmarrjes. Në të njëjtën kohë do të duhet të kryejë për të analizuar tregun, për të ndërtuar një model të përshtatshëm biznesi. Shpesh, CTO që mban këtë pozicion ose merr përsipër këtë punë do të lidhet më ngushtë me CEO dhe anëtarë të tjerë të lartë të ekipit drejtues.

–> Kur ju duhet të krijoni një kompani të re, ju lutemi kontaktoni Cakhia TV.vn për të marrë oferta të papritura nga shërbimet e formimit të kompanisë Ju lutem!

Përshkrimi i punës së CTO

Detyra kryesore e një CTO është të drejtojë punën e ekipit të inxhinierisë IT, të marrë pjesë në vendimet e prodhimit të produktit, të zgjedhë teknologjinë e duhur për produktin dhe të koordinojë me departamentet e tjera për të përcaktuar drejtimin e zhvillimit.zhvillimit për kompaninë.

Disa nga detyrat kryesore që CTO-të zakonisht ndërmarrin përfshijnë:

 • Menaxhoni të gjitha shërbimet dhe produktet teknologjike të kompanisë.
 • Menaxhoni një ekip inxhinierësh dhe programuesish IT.
 • Zhvilloni strategjinë e nevojshme për të përfituar sa më shumë nga burimet teknologjike të kompanisë.
 • Drejtoni strategji që lidhen me platformat teknologjike dhe marrëdhëniet me klientët ose partnerët.
 • Zhvilloni standarde dhe praktika të përgjithshme teknologjike brenda kompanisë.
 • Mbështet departamentet për të përdorur fuqinë e teknologjisë për të arritur qëllimet e fitimit.
 • Monitoroni infrastrukturën për të siguruar funksionimin e të gjithë sistemit.
 • Menaxhoni udhërrëfyesin e kërkimit dhe zhvillimit të produktit.
 • Monitoroni buxhetet e IT.
 • Punoni me departamentet përkatëse për të informuar rreth ndryshimeve teknologjike.
 • Komunikoni strategjitë teknologjike me palët e interesuara.
 • Hulumtoni tendencat dhe praktikat më të fundit të teknologjisë.
 • Punoni ngushtë me departamentet e shitjeve, marketingut dhe marketingut për të përcaktuar drejtimin e duhur të zhvillimit për kompaninë.

? Shih më shumë: Çfarë është një CMO? Rolet, funksionet dhe rëndësia e CMO në CTY

Përgjegjësitë e një CTO

EW19862 2 CL Custom2

CTO e korporatës është një rol fleksibël me një gamë të gjerë përgjegjësish. CTO është përgjegjës për aspektet teknologjike, financiare dhe menaxhuese të një kompanie. Përgjegjësitë e një CTO mund të ndryshojnë sipas organizatës. Shefi i Teknologjisë është përgjegjës për aspektet teknike të një kompanie. Si të tilla, ata janë përgjithësisht përgjegjës për:

 • Një CTO është i aftë për dy gjëra: vizion dhe udhëheqje.
Tham Khảo Thêm:  Linux là gì? Tìm hiểu chung về hệ điều hành Linux

Ata duhet të marrin vendime se si të përdorin më së miri burimet brenda organizatës, duke siguruar që projektet të përfundojnë në kohë dhe brenda buxhetit. Me fjalë të tjera, do të thotë ofrimi i udhëheqjes teknike.

 • I nënshtrohet mbikëqyrjes, drejtimit dhe kontrollit të CEOCTO ka përgjegjësinë dhe llogaridhënien për projektimin, zbatimin dhe funksionimin e teknologjisë së informacionit ndërsa drejton një ekip që mund të përfshijë zhvillues, arkitektë teknikë, administratorë menaxher IT, etj.
 • CTO është përgjegjës për menaxhimin e projektit IT, stafi dhe buxheti
 • Ato janë gjithashtu një përgjigje ndaj zbatimit të masave të sigurisë. Dizenjoni dhe zbatoni procese që ndihmojnë në sigurimin e funksionimit të qetë të biznesit; Drejtoni ose merrni pjesë në zhvillimin e teknologjisë së re ose të përmirësuar.
 • CTO mund të zhvillojë specifikimet e pajisjeve dhe kërkesat e projektimit.
 • Ata janë gjithashtu përgjegjës për të siguruar që kompania të ketë një ekip mbështetës që edukon klientët se si të përdorin produktin ose shërbimin e tyre.
 • Ata mund të vendosin se cilat teknologji të përdorin
 • CTO është përgjegjës për menaxhimin e punonjësve të organizatës.

? Shihni më shumë: Çfarë është një themelues, çfarë është një bashkëthemelues?

Paga e shefit të teknologjisë së CFO (tregu i Indisë dhe i SHBA)

Paga e CTO

CTO është një punë e komplikuar për çdo organizatë dhe gjithashtu një punë që paguhet mirë. Dhe pagat gjithashtu ndryshojnë sipas demografisë dhe institucioneve.

Paga mesatare për një CTO në Indi fillon nga 11,43,348 RS në vit.
Nga ana tjetër, paga mesatare për një CTO në Shtetet e Bashkuara është 183,270 dollarë në vit.
Kjo pagë bazohet plotësisht në talentin tuaj, formimin arsimor dhe përvojën tuaj.

Gjërat për të ditur rreth CTO

Ka disa gjëra interesante rreth CTO për të cilat mund të mësoni më shumë në këtë pozicion. Sidomos për ata që janë ambiciozë për pozicionin drejtor teknologjie Kjo kërkon hetim të mëtejshëm.

Nr 1: A duhet të jesh një CTO i mirë në kodim?

Për një CTO, kodimi është një aftësi e rëndësishme. Shumica e njerëzve që mbanin këtë pozicion dikur ishin a inxhinier softuerësh dhe dikur duhej të kodonin gjithë ditën.

Është një aftësi e rëndësishme, por për të qenë CTO nuk duhet të jesh super i mirë. Sepse përveç kodit, do t’ju duhet të bëni shumë detyra të tjera që lidhen me menaxhimin. Zakonisht kodi do të jetë më shumë për llojin e punonjësit. Sidoqoftë, CTO përdorte gjithashtu kodimin, kështu që shumica e tyre do të jenë të mirë në këtë aftësi.

Nr 2: Cilat janë aftësitë e nevojshme për një CTO?

Çfarë është shefi i teknologjisë?
Çfarë është Shefi i Teknologjisë? Për t’u bërë një CTO do të kërkojë shumë aftësi të avancuara

Për t’u bërë një CTO, do t’ju duhet shumë aftësi. Konkretisht:

 • Përveçse mund të ekzekutoni kodin e përmendur më lart edhe pa qenë shumë i mirë, do t’ju duhet të dini se si të ndërtoni një ekip të fortë dhe t’i menaxhoni dhe mbikëqyrni ato. Do t’ju duhet aftësi për të gjetur shokët e duhur të skuadrës si ju dhe për të shpalosur potencialin e tyre. Njihuni me burimet njerëzore për të zgjedhur njerëzit e duhur në përputhje me strategjinë e dhënë.
 • CTO duhet të ketë aftësi për të kuptuar dhe monitoruar procesin e prodhimit të produktit: Në procesin e përsosjes së një produkti të ri, do të ketë shumë elementë dhe detyra të ndryshme që duhen bërë.
 • Një aftësi tjetër po aq e rëndësishme është gjetja e teknologjive të reja dhe aplikimi i tyre në biznese. Kjo do të thotë që njerëzit e CTO duhet të mësojnë vazhdimisht, të kuptojnë, të hulumtojnë dhe përditësojnë tendencat e teknologjisë, të dinë se cila teknologji është e mirë, e mirë dhe e përshtatshme për kompaninë e tyre.
 • Aftësi komunikimi
 • Aftësitë e zhvillimit të biznesit
 • Durim
 • Përshtatshmëria.
Tham Khảo Thêm:  “Bật mí” du lịch Cà Mau nên đi đâu

? Shih më shumë: 10 aftësitë kryesore që u duhen udhëheqësve në kohët moderne

No3: Cila është sfida për një CTO?

A e dini se cila është sfida e tyre për CTO-të? Sfida më e madhe është ndoshta gjetja e shokëve të skuadrës për të zbatuar strategjitë e përcaktuara. Të gjesh njerëz të talentuar, entuziastë dhe të sigurt, të përgjegjshëm nuk është e lehtë. Prandaj, problemi i rekrutimit të personelit me CTO është gjithmonë me të vërtetë i vështirë. Pra, si të gjeni njerëz të talentuar?

 • Sigurisht, rekrutimi, testimi, monitorimi dhe mbikëqyrja e procesit të punës.
 • Më e rëndësishmja, entuziazmi, entuziazmi, pa frikë nga vështirësitë ose së bashku me shokët e ekipit dhe CTO drejt suksesit.

Nr 4: Këshilla për CTO

 • Duhet të keni një vizion dhe të gjeni shokët e duhur të skuadrës për t’ju mbështetur. Kjo do të thotë, zgjidhni njerëzit e duhur për të bërë gjënë e duhur dhe ta bëni atë në mënyrë efektive, sipas forcës së tyre.
 • Zgjidhni teknikën e duhur për çdo produkt dhe merrni vendimet e duhura. Më e rëndësishmja, ju duhet të keni një pasion për të ndërtuar një produkt që të gjithë kanë nevojë, dëshirojnë dhe përdorin.
 • Dëshironi të jeni CTO, a jeni i apasionuar pas teknologjisë? Para së gjithash, një CTO duhet të jetë gjithmonë i përkushtuar ndaj punës. Përveç kësaj, ata do të duhet të parashikojnë se sa shpejt performon ekipi i tyre, sa efektiv është dhe sa i suksesshëm është? Vetëm atëherë mund të merren vendimet e duhura.
Çfarë është shefi i teknologjisë?
CTO duhet të jetë gjithmonë i përkushtuar ndaj punës së tij dhe të ketë një pasion për teknologjinë

? Shihni më shumë:

Epilogu

Këtu janë aksionet rreth “Çfarë është CTO?“në temë”Këndi nga karma” në mënyrë që të kuptoni më mirë pozicionin e mësipërm. Ju mund t’i shfletoni këto ose nëse dëshironi të dini diçka më shumë rreth CTO-së ose dëshironi të ndani njohuritë tuaja për zyrtarin kryesor të teknologjisë, kontaktoni Cakhia TV për mbështetje nën:

 • Adresa: 329 – 331 An Duong Vuong, Ward 3, District 5, City. Qyteti Ho Chi Minh
 • Tel: 0853 9999 77
 • Email: [email protected]
 • Faqja e internetit:

Data e publikimit: 21/11/2019 @ 21:19

Cảm ơn bạn đã đọc bài viết CTO Là Gì? Các Kỹ Năng Cần Thiết để Trở Thành Một CTO Cao Cấp . Đừng quên truy cập Cakhia TV kênh trực tiếp bóng đá số 1 Việt Nam hiện nay để có những phút giây thư giãn cùng trái bóng tròn !

Related Posts

Cakhia TV: Địa chỉ xem Live bóng đá miễn phí

Cakhia TV: Link xem bóng đá Euro trực tuyến chất lượng nhất 2023

Cakhia TV là địa chỉ khá quen thuộc với những ai đam mê bóng đá. Web hiện đang trực tiếp những giải bóng hàng đầu thế giới,…

Du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì?

Nếu bạn đang băn khoăn chưa biết khi đi du lịch bụi đến đảo Phú Quốc cần biết những kinh nghiệm gì thì bài viết này sẽ…

Những quán cafe đẹp và lãng mạn ở Hạ Long

Còn gì bằng một buổi sáng đẹp trời vừa thưởng thức tách cà phê thơm nồng vừa quan sát cảnh tàu thuyền neo đậu, cảnh giao thương…

Danh sách các món ăn ngon thu hút khách du lịch

Nhiều du khách nước ngoài sau khi đi tour Cakhia TV đã khen ngợi những món ăn mà họ đã thưởng thức trong chuyến tham quan. Họ…

Những hòn đảo đẹp nhất ở Hạ Long

Vịnh Hạ Long có 1969 hòn đảo lớn nhỏ, trong đó có rất nhiều hòn đảo tuyệt đẹp khiến du khách phải mê mẩn và ngưỡng mộ….

Những điều hấp dẫn khi đi du lịch Huế ngày Tết

Nëse keni ndërmend të shkoni Turizmi i ngjyrave Në festën e Tet, le të fillojmë të planifikojmë tani për të pasur një udhëtim mbresëlënës pranveror në kryeqytetin…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *